دکتر شهرام شهسوارانی

ساخت وبلاگ

بیماری دیسک کمر چیست؟

ستون فقرات کمری انسان همانند باقی قسمتهای ستون فقرات دارای یک ساختار مهندسی ویژه برای حفظ وضعیت ایستاده و فراهم کردن حرکات مختلف است. یکی از اجزای اساسی ستون فقرات برای ایجاد عملکرد، ساختارهای باریک و دارای قابلیت فشرده شدن به نام دیسک بین مهره ای می باشد. با بالارفتن سن تغییرات degenerative در دیسک ها رخ می‌دهد که توانایی آن‌ها را برای ایفای نقش در ستون فقرات تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

بیماری دیسک کمر بیش‌تر در چه افرادی دیده می‌شود؟

بیماری دیسک کمر معمولا از دهه سوم به بعد ایجاد می‌شود، البته در زنان جوان، دیسک جوانی هم دیده می‌شود، ولی بسیار نادر است. قابل ذکر است که دیسک جوانی در مهره‌های کمر ایجاد نمی‌شود و در مهره‌های پشتی (قسمت بالای مهره‌های کمری) در اثر ضربه اتفاق می افتد و با توجه به اینکه در حدود سن۲۰ سالگی پدیده پیر شدن برای دیسک وجود ندارد و به اصطلاح دژنره نشده است و از سن ۲۰ سالگی به بعد کم کم آب دیسک‌ها کم می‌شود و امکان شکننده شدن آنها و ترک‌های موجود بیش‌تر می‌شود. هر چه سن بالاتر رود، احتمال پیدا شدن دیسک زیادتر می‌شود.

 بیشتر بدانید: جراحی دیسک گردن

 بیشتر بدانید: علل دیسک کمر

 بیشتر بدانید: دیسک گردن

دکر شهرام شهسوارانی | جراح متخصص ستون فقرات

دکتر شهرام شهسوارانی...
ما را در سایت دکتر شهرام شهسوارانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahsavarani shahsavarani1 بازدید : 80 تاريخ : پنجشنبه 28 فروردين 1399 ساعت: 15:27

علل دیسک کمر چیست؟

۱- شرایط حادی رخ داده باشد .  
۲- ممکن است دیسک برآمده یا پاره شده باشد .    
۳- عدم تعادل عضلات در سایر قسمت‌های بدن.   
۴- نوزاد تازه متولد دارید .   
۵- عدم صحیح نشستن         
۶- استفاده مداوم از ابزارهای فناوری مثل موبایل و کامپیوتر
۷-  فشار و استرس 

 

تشخیص بیماری دیسک کمر

چنانچه پزشک بر مبنای سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی پی به وجود فتق دیسک کمر ببرد، انجام آزمایش‌های دیگر ضرورتی نخواهد داشت. در صورت نیاز پزشک به اطلاعات بیشتر یا جواب ندادن درمان پس از ۴ هفته، احتمالاً دستور انجام ام.آر. آی. یا سی. تی. اسکن داده خواهد شد. فرایندهای تشخیص بیماری دیسک کمر علاوه بر معاینه فیزیکی و بررسی کامل سابقه پزشکی شامل موارد زیر می‌شوند:         
• پرتونگاری (اشعه ایکس) در این آزمایش تشخیصی از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی برای به دست آوردن تصویرهایی از استخوان‌ها، اندام و بافت‌های داخلی استفاده می‌شود.
• تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). در این روش تلفیقی از آهن‌رباهای بزرگ، رادیوفرکانس‌ها و رایانه جهت ایجاد تصاویر جامع از اندام‌ها و ساختارهای درون بدن مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.   
• میلوگرام. در این فرایند، رنگ درون مجرای نخاع تزریق می‌شود تا تصویر کاملاً واضح و آشکاری را از ساختار در پرتونگاری به دست دهد.           

 

 بیشتر بدانید: شرح جراحی بسته دیسک کمر

دکتر شهران شهسوارانی | دکتر متخصص جراحی دیسک کمر

دکتر شهرام شهسوارانی...
ما را در سایت دکتر شهرام شهسوارانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shahsavarani shahsavarani1 بازدید : 91 تاريخ : يکشنبه 24 فروردين 1399 ساعت: 17:57